Ерінги на грилі з соусом теріякі

Гриби ерінги або “Королівські гливи” — неймовірно смачні гриби зі щільною, “м’ясною” консистенцією і виразним смаком. Попри те, що ерінги чомусь вважаються азіатськими грибами, вони родом з Середземномор’я і в дикому вигляді зустрічаються і у лісах країн Близького Сходу та навіть у Північній Африці. В Японії просто першими почали їх культивувати на промисловому рівні, тому ерінги добре прижилися в японській кухні через багатий “умамі” смак, що його так цінують місцеві гурмани.

Така страва — чудова закуска перед ситною трапезою. Готуються ці гриби дуже швидко.

Інгредієнти

2-3 великі ерінги

50 мл соусу теріякі

1 ст.л. кунжутної олії

сіль за смаком

1 ст.л. зернят кунжуту

Приготування

У невеликому посуді змішати соус теріякі та кунжутну олію. Зернята кунжуту підрум’янити на сухій сковорідці.

Розпалити мангал або гриль. Коли вугілля набуло кольору попелу і лише тліє, а не горить, підготувати гриби.

Ерінги порізати товстими пластівцями і викласти на решітку для гриля. За допомогою кулінарного пензлика нанести на гриби, з двох сторін, соус теріякі з олією.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Викласти решітку з ерінгами на підготовлений гриль. Смажити, час від часу перевертаючи, та змащуючи рештою глазурі, до готовності.

Перекласти готові гриби на сервірувальний посуд й посипати зернятами кунжуту.

picantecooking.com


Залиште коментар