Кальмари на грилі з часником і білим вином

Інгредієнти

очищені кальмари — 500 грамів;
часник — 2 зубчики;
зелень петрушки;
оливкова олія — 4 столові ложки;
сухе біле вино — 4 столових ложки;
салат ромен — 1 маленький качан;
помідори — 2 штуки (великі);
свіжий чебрець — 4 гілочки;
лимонний сік — 2 столові ложки;
винний оцет  — 1 столова ложка;
сіль і перець за смаком.

Приготування

Викласти в миску кальмари, змішати їх з перетертим часником і дрібно січеною вимитою та підсушеною петрушкою.

Полити отриману масу оливковою олією, вином, посипати сіллю і меленим чорним перцем. Перемішати, накрити кришкою і відправити на дві години маринуватися в холодильник.

Салат ромен очистити, вимити і, підсушивши, викласти на підготовлені тарілки, попередньо розібравши на окремі листочки.

Помиті помідори, розрізані навпіл і очищені від насіння, нарізати дрібними кубиками.

Листочки промитого і підсушеного чебрецю дрібно нарізати.

Приготувати заправку з оливкової олії, лимонного соку, оцту, перцю, чебрецю і солі, ретельно перемішавши. Додати кубики помідорів і ще раз перемішати.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Готову заправку виливаємо на листя салату, розкладеного по тарілках.

кальмари гриль

Після цього розігріти гриль, вийняти з маринаду кальмарів і впродовж 3-5 хвилин, перевертаючи, обсмажити їх. Гарячими викласти на салат і швидко подати до столу.


Залиште коментар