Креветки у кокосовій стружці з соусом із манго та чилі

Чудовий рецепт опублікувала блогерка Хезер Крісто, яка зізнається, що обожнює кокос, креветки та різноманітну добряче обсмажену їжу. За її твердженням у цьому рецепті креветок у кокосовій стружці із соусом з манго та чілі такі її вподобання поєднуються просто ідеально, і редакція “Світовиду” з нею абсолютно згодна.

Завдяки вдалій пропорції кокосової стружки та хлібних крихт «обгортка» виходить справді хрусткою!

Рецепт дуже простий, тож збережіть його для нагоди, коли доведеться щось швиденько приготувати для друзів, що несподівано прийшли у гості.

Креветки у кокосовій стружці

Інгредієнти

0,5 кг креветок, очищених, з хвостом

2 яйця, збиті з дрібкою солі

0,5 склянки борошна

1 чайна ложка солі

1 чашка кокосової стружки, підсолодженої

0,5 чашки хлібних крихт

1 літр рослинної олії

Приготування

Підігрійте олію у каструлі.

Промийте та просушіть креветки.

Очистіть креветки, залишаючи хвостики.

Виставіть у ряд усі інгредієнти для паніровки: мікс кокосу та крихт, борошно та яйця.

Спочатку обваляйте креветку в борошні.

IMG_2445

Обмакніть у збиті яйця і дайте зайвій рідині стекти.

IMG_2447

Виваліть креветку у суміші кокосу та крихт. Смажте у олії, нагрітій до 170-180 С, близько хвилини, або допоки паніровка не набуде золотаво-коричневого кольору з обох боків.

Щоб зайва олія стекла, покладіть креветки ненадовго на серветку або паперовий рушник.

Подавайте з гострим соусом з манго та чілі.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Соус з манго та чілі

1 чашка свіжого зрілого манго

1 червоний перчик чілі (бажано, сорту Фресно або Санта Фе)

2 столових ложки оцту з червоного вина

2 столових ложки коричневого цукру

Сіль — за смаком

Помістіть усі інгредієнти в блендер та змішайте до стану пюре.

Здається, цей рецепт — ідеальний привід запросити друзів на домашню вечірку, чи не так?

heatherchristo.com

Переклад: Анна Пєтухова


Залиште коментар