“Подих дракона”: в Британії побито рекорд найпекучішого перцю в світі (фото)

Садівник-любитель з уельського Денбишира виростив гострий перець — ймовірно, найпекучіший у світі.

Невеличкий чилі під назвою “Подих дракона” показав 2,4 млн одиниць за шкалою пекучості Сковілла — на 900 тисяч одиниць більше, ніж у нинішнього рекордсмена «Carolina Reaper».

За словами Сміта, вирощений ним перець “вкрай гострий” і його не можна вживати в їжу, але можна використовувати як альтернативний анестезуючий засіб у бідних країнах.

Майк Сміт займається рослинництвом приблизно вісім років. Виростити “Подих дракона” йому допомогли вчені-хіміки з Університету Ноттінгема — вони синтезували нове добриво і запропонували його Сміту для випробувань в польових умовах.  Перець, ймовірно, не має собі рівних за вмістом капсаїцину — хімічної речовини, що викликає сильне печіння. Сміт зізнався, що навіть не намагався спробувати своє дітище на смак, попередивши, що “це не буде приємним відчуттям”.

“Врешті-решт, треба мати розум”, — сказав він. Садівник пропонує використовувати “Подих дракона” як анестетик в країнах третього світу, де не вистачає грошей на ліки – сік вирощеного їм перцю при потраплянні на шкіру викликає оніміння. Він також може бути корисний для хворих, які страждають алергією на відомі науці анестезійні засоби.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Сміт вже подав заявку на включення “Дихання дракона” в Книгу рекордів Гіннеса як найпекучішого перцю у світі та очікує на визнання свого досягнення від представників компанії.


Залиште коментар