Секрети стрункості японських жінок: 10 правил харчування

Стрункі, витончені японські жінки надзвичайно красиві. Володіючи грацією кішки, зберігаючи навіть у зрілому віці пружню шкіру, вони нагадують тендітні порцелянові статуетки – і майже ніколи не бувають товстими.

Насправді відсоток повних людей в Японії один із найнижчих у світі – всього 3,5%. Чим же харчуються японки і який спосіб життя вони ведуть, щоби завжди бути стрункими? Ось вам 10 головних секретів!

Чим харчуються японки

Рис

Ви напевно знаєте, що рис – основа азіатської кухні і найголовніший елемент у системі харчування будь-якого японця. Це не тільки основний гарнір, але ще і замінник хліба. Незважаючи на те, що рис – продукт із високим вмістом вуглеводів, він вважається головним елементом японської дієти. Правда, японці готують рис зовсім не так, як ми звикли: його не солять, не заправляють маслом і, що найцікавіше, не варять, а замочують у воді. До слова, вся користь рису не поширюється на роли, які подають у ресторанах, – до дієтичних продуктів ці аналоги японських страв ніяк не можна віднести!

Риба

Японки практично не їдять жирне м’ясо, але зате і дня не можуть уявити без свіжої риби і морепродуктів. Поправитися, якщо є багато риби, фактично неможливо, а ось наситити організм корисними речовинами – легко! Ви повинні пам’ятати, що саме морепродукти – джерело йоду і жирних кислот омега-3, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також проблем зі щитовидною залозою.

Секрети стрункості

Маленькі порції

Японці завжди намагаються не переїдати  – здебільшого, вони їдять досить скромними як на наш погляд порціями. Навіть традиційні японські коробочки для ланчу, бенто, здалися б нам смішними – і це весь обід? Ха! Таким чином, японці з дитинства привчені до однієї з основ здорового харчування – їсти дуже маленькими порціями, але часто.

Спосіб приготування їжі

Смажена їжа – це не зовсім про японську кухню. Звичайно, в меню ресторанів можна знайти що-небудь у паніровці і засмажене в маслі, однак у повсякденному житті японські дівчата переважно їдять їжу, приготовану на пару або зварену.

Зелений чай

Зелений чай – це не тільки джерело антиоксидантів, які уповільнюють процес старіння організму, але і вірний помічник у процесі схуднення: він є сечогінним засобом, а значить, виводить із організму зайву рідину. А тепер вгадайте, який напій головний в житті японця? Ні, не саке. А зелений чай! Традиції чайних церемоній, які існують сотні років, популярні досі. Зрозуміло, що звичайний японець не чаклує дві години над чайником, але зелений чай прийнято пити кілька разів на день.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Соя

Багата протеїнами, нежирна і низькокалорійна соя супроводжує кожний прийом їжі японців: чи то соус, соєве молоко або тофу. Таким чином, у раціоні японців не буває дефіциту рослинного білка – необхідного матеріалу для “будівництва” м’язів.

Овочі

Кожен японець дуже трепетно ставиться до вибору овочів: без них обід – не обід, а вечеря – не вечеря! Японці обожнюють дайкон, цибулю-порей, капусту, а ще їдять такі екзотичні для нас страви, як бамбукові паростки і коріння лотоса… Але найголовніше – в країні сонця, що сходить роблять тільки прості свіжі салати, без хитромудрих заправок.

1916662-800px_japanese_schoolgirls_walking_and_eating

Тільки свіжі продукти

В їжу японці намагаються вживати лише свіжі продукти, приготовлені тільки “тут і зараз” – таке поняття, як “термін придатності” для них практично не існує. Словом, наш улюблений спосіб “насмажити котлеток на п’ять днів вперед” тут зовсім не працює. Втім, сама японська кухня в цьому плані сильно полегшує людям життя – риба сира, рис – замочений у воді, овочі без теплової обробки… Власне, готувати нічого майже і не потрібно!

Чому вони не повніють

Солодке? Ні, не чули

Зрозуміло, японці теж люди (хоча начебто з іншої планети!), а значить, як і ми з вами, полюбляють солодощі. Але їх уявлення про десерти дуже сильно відрізняються від наших – ніякого тобі бісквіта, жирного крему, вершків, шоколадних тортів… Навіть морозиво японці примудряються робити з рису (мойчі)! В цілому японські десерти низькокалорійні, не надто солодкі і, можливо, не найсмачніші для європейців. Зате ніяких відкладень на талії!

Дзен-буддистське ставлення до їжі

В Японії є таке поняття, як “храмова кухня” – її протягом восьмисот років практикували японські монахи, але цей принцип харчування досі популярний у багатьох жителів країни сонця, що сходить. Дзен-буддистське ставлення до їжі полягає у тому, що їжа повинна стати основою духовного зростання. Таким чином, передбачається повна відмова від м’яса і аскетизм. Ви не повірите, але багато японських жінок так і роблять! Вони їдять лише маленькі порції страв виключно з рослинних продуктів, які можуть бути піддані лише мінімальній тепловій обробці. Це, звичайно, досить суворий спосіб харчування, але справжні самураї і не таке витримували.


Залиште коментар