Шість смачних та вишуканих страв з яєць, які піднімуть ваш настрій та апетит

Яйця — це своєрідна капсула здоровя. Наповнені амінокислотами та вітамінами, вони містять все, що потрібно нашому організму для здорового існування.

яйця варені

Пропонуємо читачам “Світовиду” декілька чудових способів зїсти яйця, доклавши до цього мінімум кулінарних зусиль.

Пашот в томатному соусі

Коли робите томатний соус для спагетті (типу болоньєзе), розбийте сире яйце (або декілька — з розрахунку по яйцю на кожну порцію) у булькаючий на слабкому вогні соус та накрийте кришкою.

Як тільки білок схопиться (а значить, жовток ще буде рідким), розкладіть свіжезварені спагеті по тарілкам та влийте у кожну по порції соусу (у кожній по яйцю, памятаєте?).

Пашот в томатному соусі

Сендвіч з яєчнею

Розтопіть шматочок вершкового масла на пательні на середньому вогні, вбийте туди ж два яйця та проткніть жовтки, щоб вони розтеклись. Смажте близько хвилини, переверніть та готуйте ще 30 секунд. Викладіть на скибочку хліба і їжте з улюбленим соусом.

Сендвіч з яєчнею

Кокот (простіше кажучи, запечене яйце)

Покладіть 1 ст.л. кондитерських вершків (жирністю 30-35%) або вершкового масла у порційну керамічну формочку для запікання (професійна назва — рамекін) та прогрійте у мікрохвильовці 30 секунд. Тепер розбийте у неї два яйця, посипте зверху тертим гострим твердим сиром і запікайте у духовці при 160 градусах, поки білки не приготуються — близько 15 хвилин. Поекспериментуйте з цією стравою, додаючи різні інгредієнти: смажений бекон або ковбасу, побільше тертого сиру, рублене припущене листя шпинату та/або запечений болгарський перець.

Запечене яйце

Ретельно підсмажені

Поставте пательню на великий вогонь, розігрійте у ній 1 ч.л. оливкової олії, поки вона не почне димитися. Вилийте туди два яйця, накрийте кришкою і смажте, поки краї яєчні не стануть золотистими та хрусткими. Прикрасьте такою яєчнею канапку з шинкою та сиром.

Смажене яйце

Кращий яєчний салат

Подрібніть 3-4 варених яйця. Додайте майонез, трохи подрібненої селери, подрібнену червону цибулю, й столову ложку подрібненого тархуна. Подавайте на листі салату-латук з тостом. Варіація: замініть тархун 1 ч.л. порошку каррі та дрібкою каєнського перцю.

Яєчний салат

Десертний заварний крем 

Розбийте два яйця у мірну склянку. Точно заміряйте обєм та додайте таку ж кількість суміші рівних частин молока і жирних вершків. Всипте 1/4 ч.л. ванілі, 1/2 ст.л. цукру та дрібку солі, збийте, розлийте у 2 рамекіни (порційні керамічні формочки для запікання), закрийте фольгою. Готуйте при температурі 140 градусів (у пароварці, мультиварці або духовці), поставивши рамекіни у велику термостійку форму з водою. Готуйте, поки крем не стане пружним (близько 15 хвилин). Насолоджуйтесь.

Десертний заварний крем


Tags:

Залиште коментар