Рецепт вишуканої в’яленої свинини

Приготування цього м’яса забере досить багато часу, проте не вимагає від вас великих фізичних зусиль. І, що найголовніше, — результат обов’язково буде відмінним!

свинина

Інгредієнти

свинина – 1 кг;
перець червоний, перець духмяний, лавровий лист, паприка (бажано “мадярський порошок”), коріандр – за смаком;
вода – 1 літр;
нітритна сіль – 4 столові ложки.

Спосіб приготування

Спочатку підготуємо розсіл. Для цього візьмемо каструлю і наллємо туди воду, засипемо сіль і поставимо на вогонь.

Як тільки вода закипить, висипаємо туди всі спеції і трави, приготовані заздалегідь. Нехай покипить три хвилини, а потім одразу знімаємо з вогню. Далі розсіл обов’язково використовуємо тільки кімнатної температури.

Проціджуємо через ситечко, щоб відокремити воду від приправ.

Шматок м’яса обов’язково миємо (краще його промивати в теплій воді), після укладаємо його на обробну дошку і ножем обрізаємо все непотрібне, а саме жир і плівку.

Тепер у ступку кладемо такі спеції: розламаний лавровий лист, чорний перець горошком, кмин, коріандр і паприку. Розтираємо до однорідного стану. Все це переміщаємо в миску і насипаємо зверху червоний перець і сіль.

Далі покладемо м’ясо в каструлю з розсолом так, щоб розсіл повністю покривав м’ясо. Ставимо на три дні в холодильник. М’ясо потрібно перевертати в розсолі 1-2 рази на день. Розсолу потрібно готувати побільше, щоб м’ясо вільно в ньому плавало.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА “СВІТОВИД” У СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK

Коли закінчиться цей час, дістанемо м’ясо з розсолу, обтираємо серветкою (краще кухонним паперовим рушником), викладемо на похилу поверхню. Потім накриваємо обробною дошкою і зверху ставимо гніт.

Даємо впродовж години стекти зайвій рідині. Викладаємо в тарілку і натираємо сумішшю спецій, серед яких обов’язково повинен бути червоний мелений перець, який володіє хорошими консервувальними властивостями.

Далі на стіл кладемо шматок марлі і викладаємо на нього м’ясо. Загортаємо і укладаємо в чисту миску. Під накритою кришкою в холодному місці або в холодильнику все це має простояти тиждень. Потім витягуємо шматок з марлі знову натираємо свіжоприготованою порцією суміші приправ. Далі загортаємо в чистий шматок марлі. Підвішуємо в підготовленому приміщенні приблизно ще на півтора-два тижня.

Увага! Приміщення обов’язково має провітрюватися!

свинина

Після закінчення відведеного часу виймаємо м’ясо з марлі — страва готова. Нарізуємо тоненькими скибочками та викладаємо на широку тарілку. Смачного!


Залиште коментар